top of page
S Straumen macro2006-11-05_18_small.jpg

Vi våger å påstå at det hersker stor grad av uvitenhet om livet i havet, og denne mangelen på kunnskap synes å øke på tross av at vi i vår tid har mange flere og bedre kilder til informasjon enn tidligere. Vi har utviklet oss fra å være aktive brukere av havet som farled og spiskammer til å være konsumenter av ferdig bearbeidede råvarer fra havet.

 

Vi opplever, som marinbiologer og forskere, at vår kunnskap og vårt engasjement begeistrer tilhørere når vi forteller om livet i havet. For mange er dette en ny verden som åpner seg. Nettopp dette er bakgrunnen for at vi ønsker å vise hvilket komplekst og fasinerende liv taskekrabben lever.

 

En historie om taskekrabben er imidlertid mye mer enn en biologisk fortelling. Kunnskap om hvordan krabben fangstes og tas vare på er viktig. Reisen om hvordan krabben har gått fra å være ansett som en plage i fiskeriet til å bli et ettertraktet sjømatprodukt er også en spennende historie. Boken formidler videre litt om kulturhistorie, og hvordan krabber blir synliggjort i kunst og kultur. Selvfølgelig må en bok om taskekrabben også ta for seg hvordan den skal kokes og tilberedes. 

​

En liten titt inni boken

bottom of page